3 Persoalan Melibatkan Supplemen Yang WAJIB Anda Ketahui JAWAPANNYA


Pernah tak anda terfikir, dalam kehidupan seharian anda pengambilan supplement sangat penting?

Betul ke setiap pengambilan supplement tersebut berkesan dan selamat untuk anda?

Dan apakah beza supplement yang anda amalkan dengan jenama vitamin lain di pasaran?

Jom kita ketahui setiap jawapan bagi persoalan tersebut.

Pentingkah ambil suplemen?

Ya.Di masa kini,ia bukan lagi pilihan tetapi wajib ambil disebabkn sumber makanan yg kita makan seperti buah-buahan atau sayur-sayuran tidak lagi sesegar seperti 20-30 tahun yang lalu.

Kebanyakannya dihasilkan melalui GMO (ubahsuai secara genetik) dan dicemari dengan baja atau bahan kimia yang boleh memudaratkn kesihatan kita di masa akan datang.

Selain itu, sumber daging proses seperti ayam yang telah disuntik dengan bahan kimia bagi mempercepatkan lagi tumbesaran dan sebagainya.

Jadi suplemen menyokong keperluan nutrisi tubuh dan sangat penting untuk mengisi lompong -lompong nutrisi dalam tubuh kita.

Ianya umpama seperti makanan kepada sel-sel badan kita.Apabila sel- sel badan kita sihat, tisu badan sihat,organ badan sihat dan sistem didalamnya sihat,maka tubuh juga turut akan sihat.

Betul ke Supplemen berkesan dan selamat untuk anda?dan apakah bezanya supplement anda amalkan dengan jenama vitamin lain di pasaran?


Jika sebelum ini anda adalah seorang yang bersifat skeptikal tentang suplemen shaklee@anti-shaklee,

Malah masih ragu-ragu atau menganggap suplemen ini tidak penting, jadi selepas anda membaca post ini,,

Pasti pandangan anda terhadap suplemen dan syarikat yang mengeluarkan suplemen tersebut seperti SHAKLEE akan berubah sama sekali!

5 Fakta Tentang Supplement SHAKLEE


  1. Shaklee adalah syarikat nutrisi pertama di dunia, sudah 60 tahun berada di pasaran dan ianya halal.
  2. Shaklee adalah supplemen yang selamat dan semulajadi dan ianya sentiasa berkesan. Jaminan keselamatan Shaklee ini merupakan janji atau komitmen yang diberikan oleh Shaklee kepada penggunanya di seluruh dunia.
  3. Shaklee juga telah melakar sejarah sejak tahun 1915 dengan penemuan multivitamin PERTAMA di dunia dan terus berkembang sehingga kini.
  4. Semua produk Shaklee telah melalui ujian klinikal dan keselamatan bertaraf antarabangsa dan satu-satunya suppplemen yang digunakan oleh NASA ke angkasa lepas. Shaklee juga merupakan syarikat pertama di dunia yang memperolehi pensijilan Climate Natural.
  5. Shaklee mempunya lebih daripada 100 laporan saintifik di mana sebahagian besar daripadanya diterbitkan di dalam jurnal saintifik untuk rujukan para saintis.


LANDMARK STUDY

Yang paling menarik perhatian saya ialah tentang KAJIAN yg dipanggil Landmark study.

Shaklee telah bergabung dengan UC Berkely School of Public Health dalam satu kajian yang dipanggil Landmark Study untuk menilai tahap kesihatan jangkamasa panjang pengguna Shaklee.

Kajian menunjukkan mereka yang mengambil supplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang tidak mengambil supplemen langsung.Anda boleh tengok sendiri keputusan analisis graf di bawah ini.


Graf ini menunjukkan peratusan penyakit di antara :


  • pengguna Shaklee(bar hijau)
  • pengguna supplemen jenama lain(bar merah)
  • pengguna yang tidak mengambil apa-apa supplemen(bar biru)


Dua keputusan penting kajian ini:

  1. Keputusan Kajian menunjukkan mereka yang mengambil supplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang tidak mengambil supplemen langsung.
  2. Perhatikan bar biru dan bar merah: Daripada graf,didapati bahawa untuk kebanyakan penyakit, tidak mengambil supplemen  langsung(bar biru) adalah lebih selamat daripada  mengambil supplemen daripada syarikat lain(bar merah).


Jadi adalah penting untuk pengguna memilih supplemen yang benar-benar selamat dan berkesan dan ini membuktikan tidak semua supplemen adalah sama dan Suplemen shaklee(bar hijau) ternyata lebih baik dari suplemen jenama lain(bar merah)

Setiap hari kita akan berjumpa dengan iklan produk yang biasanya berbunyi: Berkesan dan Terbukti!,

namun apakah bukti untuk menyokong dakwaaan itu?

SHAKLEE sudah ada buktinya!

Remember THIS!

CHANGING BRANDS CAN CHANGE YOUR LIFE!

Untuk pertanyaan lanjut atau tempahan

Pm/whatsapp/Call
011.39171264
Junainah

Tiada ulasan