Badan Cergas Tak Macam Berpantang,Malah Luka Selepas Bersalin Cepat Sembuh

Assalamualaikum.

Ibu zaman sekarang memang kebanyakannya berpantang sendiri. Ada sesetengah sangat menitikberatkan soal berpantang, tetapi ada yang ambil mudah disebabkan terpaksa berpantang dalam masa yang sama menjaga anak-anak yang lain. 

Sehinggakan luka bersalin lambat sembuh, badan lemau dan tak bertenaga, dan yang paling teruk ada yang mengalami bentan.Ada yang bersalin secara normal tetapi terpaksa dijahit juga dan secara pembedahan. 

Bahagian luka memang sangat-sangat perlu dijaga supaya tidak terkena jangkitan kuman dan lambat sembuh. Sangat sukar untuk jalani kehidupan ibu yang dalam pantang kalau bahagian luka lambat sembuh.

Tidak ketinggalan juga yang tidak menjaga pantang sehingga mengalami bentan. Bentan ni bila mana ibu yanglepas bersalin mengalami rasa sejuk yang luar biasa sehingga menggigil. Apa yang menjadi punca berlakunya bentan ni?

Antara punca-puncanya ialah:

 • mandi pada waktu malam
 • makan makanan yang sejuk
 • terlanggar atau tersadung ibu jari kaki
 • tidak bertungku dan sebagainya

Bentan ni banyak jenisnya, antaranya:

 • Bentan urat: ibu dalam pantang akan rasa bisa pada urat dan sendi
 • Bentan peranakan: sakit pada ari-ari dan boleh sampai tahap tumpah darah

Bentan ni boleh dielakkan dengan mengamalkan cara pantang yang betul. Walaupun ibu-ibu sibuk uruskan hal rumahtangga dalam pantang, sebolehnya jangan abaikan kesihatan diri. 

Pemakanan semasa berpantang perlu di jaga, elakkan mandi pada waktu malam, bertungku jika mengalami sejuk-sejuk badan, minum minuman yang panas atau yang boleh memanaskan badan.

Saya nak share pengalaman ibu-ibu yang awesome berpantang sehinggakan luka cepat sembuh, badan cergas tak macam orang berpantang dan bebas dari bentan:
Bagaimana sebenarnya Vivix membantu ketika dalam pantang?

Vivix ni bertindak:
 •     memulihkan sel-sel yang rosak
 •     mengembalikan tenaga pada sel
 •     pelihara sel yang masih sihat

Kandungan resveretrol dalam vivix bertindak memanaskan badan sebab tu sesuai sangat diambil kalau ibu-ibu mengalami bentan.

Diantara Testimoni yang berkenaan dengan berpantang : 


TESTIMONI 1
TESTIMONI 2
TESTIMONI 3


Jom ibu-ibu nak cuba Vivix dalam pantang, boleh direct sms/wasaap Junainah 01139171264. Semoga kita jadi ibu yang luar biasa dengan ikhtiar vivix ketika berpantang

2 ulasan:

 1. agak hot juga ya produk ini :D

  BalasPadam
 2. Ye..jom miliki produk ini..

  Bulan january17 offer Vivix tau..

  Beli 6 percuma 1
  Beli 2 less 5%

  Automatik menjadi ahli.
  Free postage :)

  BalasPadam