Si Manja Anda Kerap Menangis Diwaktu Malam? Jom Kita Cuba Ikhtiar ini
Assalamualaikum..anda tertekan dengan masalah anak kecil yang kerap menangis di waktu malam.Bagi mereka yang berkerja tentu penat dengan masalah ini.Mana hendak fikir hal anak lagi, tempat keje lagi sehingga anda kerap stress setiap hari.

Apa yang penting, ibu bapa si kecil  haruslah memastikan tiada masalah seperti sakit perut, kembung, lapar, lampin basah dan sebagainya. Sekiranya tiada masalah tesebut maka ia berkemungkinan akibat daripada gangguan jin. Ia adalah kerana jin sangat suka mengacau si kecil , dicucuknya perut dan diwayangkan wajah yang buruk- buruk.

Jom kita kongsikan bersama cara rawatan untuk si kecil yang kerap menangis di waktu malam. Amalkan kaedah rawatan islam yang seperti berikut.

Surah Al- Fatihah 1 Kali
Ayat Kursi 1 Kali


Surah Al- Ikhlas  3 Kali


Surah An – Nas  1 Kali
Surah al-Falaq 1 Kali
Surah Sad 38 : Ayat  77 – 78   3 KaliKetika baca ambillah segelas air dan ruqyahkan pada air dan basuh muka anak dan beri minum. Kemudian hembuskan pada ubun – ubun anak .

Jika si kecil masih menangis, maka azan kan di telinga kanannya sebanyak tujuh kali. Jika si kecil sudah berhenti menangis dengan sekali azan maka cukuplah hanya sekali sahaja. 


Nota kaki: semoga ia beri manfaat kepada anda sekeluarga..mudah- mudahan si kecil anda boleh sentiasa ceria tanpa adanya sebarang anasir- anasir yang jahat.

Wallahu'allam.

Tiada ulasan